Geavanceerde monitoring: bewaking van jouw netwerk en data

In het hedendaagse digitale tijdperk is de beveiliging van informatie van cruciaal belang. Een robuust systeem voor monitoring, alerting en een effectief Security Operations Center (SOC) vormen de kern van een sterke cybersecuritystrategie. Deze componenten werken samen om jouw network en data te bewaken, bedreigingen snel te identificeren en adequaat te reageren op incidenten, waarbij de veiligheid van jouw digitale eigendommen voorop staat.

Monitoring

Monitoring is het continu observeren en analyseren van de netwerkactiviteiten en systemen binnen een organisatie om mogelijke beveiligingsinbreuken of verdachte activiteiten te identificeren. Door het implementeren van geavanceerde monitoringtools en -technieken kan Neo Security vroegtijdig potentieel kwaadaardige activiteiten signaleren. Dit stelt ons in staat om proactieve maatregelen te nemen ter voorkoming van incidenten voordat ze schade kunnen aanrichten, waarbij we zorgen voor een veilige en betrouwbare IT-omgeving.

Alerting

Alerting speelt een essentiële rol in de cybersecuritystrategie door directe waarschuwingen te versturen bij detectie van ongebruikelijke of ongeautoriseerde activiteiten. Neo Security configureert alerts zodanig dat ze niet alleen accuraat zijn, maar ook relevant, om zo het risico op 'alert fatigue' te minimaliseren. Door het instellen van prioriteitsniveaus zorgen we ervoor dat de responstijd op de meest kritieke waarschuwingen wordt versneld, waarmee de reactietijd op incidenten aanzienlijk wordt verkort en de impact op de bedrijfsvoering wordt beperkt.

SIEM (Security Information and Event Management)

SIEM technologie combineert de krachten van monitoring en alerting in één krachtig platform. Het verzamelt en analyseert continu gegevens uit verschillende bronnen binnen de IT-infrastructuur, waardoor het een holistisch overzicht biedt van de beveiligingsstatus van een organisatie. Neo Security maakt gebruik van SIEM om de geavanceerde correlatie van gebeurtenissen uit te voeren, waardoor snellere detectie van complexe bedreigingen mogelijk is en tegelijkertijd wordt gezorgd voor geautomatiseerde alerting op basis van vooraf gedefinieerde criteria. Dit stelt jou en ons in staat om snel en efficiënt op beveiligingsincidenten te reageren.

Threat Intelligence

Threat intelligence speelt een cruciale rol in het versterken van de cybersecuritystrategie door inzicht te bieden in de tactieken, technieken en procedures van tegenstanders. Neo Security integreert threat intelligence in onze security operations om de nieuwste dreigingen te begrijpen en te anticiperen op mogelijke aanvalsvector. Dit proactieve inzicht stelt ons in staat om onze verdedigingsmaatregelen voortdurend te verfijnen en aan te passen, waardoor de bescherming tegen zowel bekende als opkomende dreigingen wordt versterkt.

SOC (Security Operations Center)

Het SOC vormt het zenuwcentrum van de cybersecurityinspanningen, waar monitoring, analyse en respons op beveiligingsincidenten samenkomen. Het team van ervaren securityprofessionals van Neo Security's SOC werkt dag en nacht om jouw systemen te beschermen tegen cyberdreigingen. Met behulp van state-of-the-art technologieën en procedures, gecombineerd met continue training en ontwikkeling, is ons SOC uitgerust om complexe bedreigingen te identificeren, te onderzoeken en erop te reageren, waarbij ze zorgen voor de veerkracht en integriteit van jouw netwerken en informatie. Daarnaast biedt Neo Security ook remote SOC-diensten aan, waarmee organisaties van elke omvang toegang krijgen tot hoogwaardige beveiligingsoperaties zonder de noodzaak voor grote investeringen in eigen infrastructuur of personeel. Deze flexibele service zorgt voor een uitbreiding van jouw beveiligingscapaciteiten en biedt toegang tot onze deskundigheid en resources, waarbij jouw digitale activa 24/7 beschermd worden.