Versterk jouw cyberbeveiliging met neo security's AI expertise

De impact van Artificial Intelligence (AI) is in de afgelopen jaren exponentieel toegenomen, met toepassingen die variëren van alledaags gebruik tot complexe bedrijfsprocessen. Onder deze toepassingen valt ChatGPT, dat snel onderdeel is geworden van zowel ons persoonlijke als zakelijke leven. Een recent onderzoek van McKinsey toont aan dat 40 procent van de organisaties van plan is te investeren in de inzet van AI. Ook binnen de wereld van cybersecurity wordt AI steeds vaker succesvol gebruikt, zowel door verdedigers als door aanvallers. Hierbij worden geavanceerde technieken zoals phishing en social engineering ingezet, die steeds beter (en gevaarlijker) worden.

De dualiteit van AI: Van ChatGPT tot FraudGPT

AI biedt tal van voordelen maar wordt helaas ook misbruikt door kwaadwillenden. FraudGPT en WormGPT zijn voorbeelden van hoe AI gebruikt wordt om overtuigende phishingmails te genereren of niet van echt te onderscheiden deepfakevideo's. Voor organisaties die AI willen inzetten, is het cruciaal een leverancier te kiezen die past bij hun specifieke behoeften en waarden. Neo Security loopt voorop en wij kunnen u helpen.

Schaduwkanten van AI

De implementatie van AI brengt ook dilemma's met zich mee, zoals de keuze tussen het verbieden of faciliteren van bepaalde AI-tools. Wanneer organisaties besluiten AI te gebruiken, is het essentieel om duidelijke regels vast te stellen over het doel en de toepassing ervan. Neo Security kan u hieromtrent adviseren.

Neo Security’s expertise in Prompt Injection

Bij Neo Security hebben we diepgaande expertise in het beheersen van prompt injection, een techniek waarbij we invloed uitoefenen op de uitvoer van AI-modellen. Deze expertise stelt ons in staat om zowel de integriteit als de veiligheid van AI-toepassingen binnen jouw organisatie te waarborgen. Wij helpen klanten deze technologie veilig en effectief te implementeren, waardoor risico's zoals AI-hallucinaties en de manipulatie van AI-systemen worden geminimaliseerd.

 

Veranderend Dreigingslandschap en MDR

Het landschap van cybersecurity dreigingen verandert snel, mede door de inzet van AI. Kwaadwillende gebruiken geavanceerde AI om hun aanvallen te personaliseren en beïnvloeden van uitkomsten door systemen met onjuiste gegevens te voeden. Onze Managed Detection and Response (MDR) oplossingen gebruiken AI en machine learning om snel en effectief op dreigingen te reageren. De menselijke factor speelt hierbij een cruciale rol; onze experts gebruiken AI om het aantal valse positieven te verminderen en zich te focussen op urgente meldingen.

Neem contact op

Diverse klanten in overheids- en ondernemingsorganisaties hebben met succes samengewerkt met Neo Security om hun cyberbeveiligingsstrategieën te versterken door de inzet van AI. Ontdek hoe onze op maat gemaakte oplossingen, waaronder de implementatie van veilige AI en prompt injection expertise, jouw organisatie kunnen beschermen tegen de geavanceerde dreigingen van vandaag. Neem vandaag nog contact met ons op om jouw cyberbeveiliging naar een hoger niveau te tillen.